Δανειστική Βιβλιοθήκη

Κάθε Παρασκευή θα δίνεται στο σπίτι ένα βιβλίο και θα το επιστρέφουν κάθε Δευτέρα. Προωθούμε τη δράση της δανειστικής βιβλιοθήκης γιατί πιστεύουμε ότι τα παιδιά:

  • Προωθούνται προς την φιλαναγνωσία μέσα από την αγάπη που αναπτύσσεται για το βιβλίο.
  • Καλλιεργείται και εμπλουτίζεται η σκέψη και η φαντασία τους, σημαντικό εργαλείο για την εξέλιξη του προφορικού τους λόγου. Μετά από την ανάγνωση του βιβλίου τα παιδιά παροτρύνονται να ζωγραφίσουν τι τους άρεσε περισσότερο από τοα παραμύθι τους.
  • Αντιλαμβάνονται την αξία της γραφής και της ανάγνωσης με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνητρο για την προσωπική τους εξέλιξη στον τομέα αυτό.
  • Έρχονται σε επαφή με τον γραπτό λόγο και εξασκούνται στο μηχανισμό γραφοανάγνωσης.
  • Κατανοούν τη σχέση γραπτού και προφορικού λόγου.
  • Συνεργάζονται μέσα στην ομάδα.

Κηπουρική

Το εργαστήρι κηπουρικής έχει ως βασικό στόχο να μάθει στα παιδιά να αγαπούν τη φύση, να γνωρίσουν τα φυτά και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την προστασία και το σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο χώρος μας είναι ο πιο κατάλληλος για την ανάπτυξη αυτής της δράσης, καθώς ο κήπος μας είναι περιστοιχισμένος από δέντρα και γκαζόν.

Αυτή η βιωματική εμπειρία έχει ως στόχο όχι μόνο τη γνωστική ανάπτυξη αλλά και την κοινωνικοσυναισθηματική, καθώς τα παιδιά συνεργάζονται σε μικρές ομάδες και καλλιεργούν παράλληλα και τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Μαγειρική

Στο εργαστήρι της μαγειρικής επιτυγχάνουμε μια σταδιακή μύηση του παιδιού στις βασικές αρχές της διατροφικής ισορροπίας και της γευστικής ανάπτυξης. Τα παιδιά μαθαίνουν να μαγειρεύουν, να ψήνουν, να ζυμώνουν, να κόβουν, να ανακατεύουν να επεξεργάζονται σωστά τα υλικά.

STEM

Στο εργαστήρι της ρομποτικής όλοι οι μικροί φίλοι πειραματίζονται, δημιουργούν, αυτοσχεδιάζουν. Με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό τα παιδιά θα λατρέψουν μέσω της διερευνητικής διαδικασίας και της συνεργασίας, οι μαθητές καλούνται να επιλύσουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου. Αξιοποιούν τις Θετικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά. Έτσι, η δασκαλοκεντρική διδασκαλία δίνει τη θέση της στην ανάδειξη των ιδεών των μαθητών, στην καινοτομία και στη δημιουργικότητα. Η τάξη μετατρέπεται σε εργαστήριο κάνοντας τη μάθηση μια βιωματική και διασκεδαστική διαδικασία.

Ζωγραφική

Oι παιδικές ζωγραφιές, αποτελούν έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του κόσμου του παιδιού και των ενηλίκων. Τα καλλιτεχνήματα των παιδιών αντανακλούν τον εσωτερικό τους κόσµο και απεικονίζουν στοιχεία που αφορούν στην ψυχολογική τους κατάσταση και το διαπροσωπικό τους ύφος.  Στο σχολείο μας με εξειδικευμένο προσωπικό τα παιδιά διδάσκονται να εμπνέονται από τη φαντασία τους,  να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να δημιουργούν!