Παροχές

Ο παιδικός σταθμός λειτουργεί 11 μήνες τον χρόνο με ωράριο λειτουργίας από τις 07.00 πμ έως και τις 15.00 μμ. .

Στο Βρεφονηπιακό Σταθμό – Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Η ΚΙΒΩΤΟΣ» παρέχουμε  παρακολούθηση από παιδίατρο.

Μάθετε Περισσότερα

Διατροφή

H παιδική ηλικία είναι η καταλληλότερη για να αποκτήσει ο άνθρωπος σωστές και γερές βάσεις στη διατροφή του. Τα παιδιά διαμορφώνουν τις διατροφικές συνήθειες που θα τα ακολουθούν σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Στο Βρεφονηπιακό Σταθμό – Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο « Η ΚΙΒΩΤΟΣ» τοποθετούμε τη διατροφή στις πρώτες θέσεις των τομέων ευθύνης του σχολείου σε συνεργασία με τη διατροφολογική ομάδα του Nutrischool.

Μάθετε Περισσότερα

Αγγλικά

Η δασκάλα των Αγγλικών μέσα από το παιχνίδι και χρησιμοποιώντας βιωματικούς τρόπους προσέγγισης των παιδιών διδάσκει την Αγγλική γλώσσα.

Μουσική

Η εισαγωγή της μουσικής αγωγής στο σχολείο, αποτελεί το πρώτο βήμα για την έμπρακτη αισθητική αγωγή του παιδιού.

Μέσω της μουσικής, τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν συναισθήματα , θετικά ή αρνητικά.

Γυμναστική

Πρόκειται για την πιο διασκεδαστική και πρωτότυπη μέθοδο εκμάθησης με πλούσιο και πολύχρωμο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ειδικά προσαρμοσμένο στα μέτρα των μικρών μας φίλων!

Ζωγραφική

Oι παιδικές ζωγραφιές, αποτελούν έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του κόσμου του παιδιού και των ενηλίκων. Τα καλλιτεχνήματα των παιδιών αντανακλούν τον εσωτερικό τους κόσµο και απεικονίζουν στοιχεία που αφορούν στην ψυχολογική τους κατάσταση και το διαπροσωπικό τους ύφος.  Στο σχολείο μας με εξειδικευμένο προσωπικό τα παιδιά διδάσκονται να εμπνέονται από τη φαντασία τους,  να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να δημιουργούν!

STEM

Αποστολή μας είναι η μύηση των μικρών μαθητών στις Θετικές Επιστήμες και την Τεχνολογία μέσω δύο πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προσεγγίσεων: της Διερευνητικής Μάθησης και της Διαθεματικής Εκπαιδευτικής Προσέγγισης S.T.E.M. Η σύγχρονη και καινοτόμος αυτή  διδακτική προσέγγιση αφορά τις Φυσικές Επιστήμες (Science), την Τεχνολογία (Technology), τις Επιστήμες των Μηχανικών (Engineering) και τα Μαθηματικά (Mathematics) ως σημεία αναφοράς για την ανάπτυξη μιας σειράς δεξιοτήτων, όπως η παρατήρηση, η επιστημονική σκέψη, η ερευνητική δραστηριότητα, η αναζήτηση λύσεων σε απλά καθημερινά προβλήματα, η αντίληψη, η ακρίβεια και η κριτική σκέψη. Τα παιδιά μαθαίνουν έτσι για τις επιστήμες και την τεχνολογία, ενώ τα εφαρμόζουν στην πράξη (Βιωματική Μάθηση), αντλώντας τη γνώση μέσα από το παιχνίδι, σε ένα υψηλά μαθητοκεντρικό περιβάλλον, όπου ενθαρρύνεται η συνεργασία και τονώνεται η αυτοπεποίθηση. Οι πολύπλοκες και αφηρημένες έννοιες μετατρέπονται πλέον σε απτές εκπαιδευτικές εμπειρίες και η κατάκτηση της γνώσης γίνεται απλή και συναρπαστική, αντί να τους προσφέρεται έτοιμη και αυτά να εξαναγκάζονται στη στείρα αποστήθισή της.

Μεταφορά με το σχολικό

Για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του παιδιού σας:

  • Το σχολείο θα πρέπει να είναι ενημερωμένο ποιος θα παραλαμβάνει το παιδί σας καθημερινά από τον παιδικό σταθμό αν η μεταφορά του γίνεται χωρίς σχολικό.
  • Όταν η μεταφορά του γίνεται με το σχολικό λεωφορείο παρακαλούμε πολύ το παιδί να το παραλαμβάνει καθημερινά το ίδιο άτομο, διαφορετικά σε περίπτωσης αδυναμίας παραλαβής από το ίδιο άτομο, θα πρέπει να έχετε ενημερώσει τη γραμματεία μας για την αλλαγή.
  • Ένα μέλος του προσωπικού μας πάντα καλωσορίζει το παιδί σας στην πόρτα του παιδικού σταθμού κάθε πρωί και πάντα το συνοδεύει στην πόρτα κατά την αποχώρησή του, για να διασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά του παιδιού από και προς το παιδικό σταθμό.
  • Η συνοδός του σχολικού λεωφορείου θα πρέπει να παραδίδει και να παραλαμβάνει κάθε παιδί από την δασκάλα του.