Νηπιακό Τμήμα

Στο νηπιαγωγείο συναντάμε την αναζήτηση της γνώσης μέσω της ελεύθερης σκέψης , της έρευνας και της λύσης. Για το σχολείο μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, το στάδιο της προετοιμασίας για το Δημοτικό σχολείο.

Μάθετε Περισσότερα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το δημοτικό τα γράμματα και οι αριθμοί πληθαίνουν, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει το ελεύθερο παιχνίδι, οι εξερευνήσεις, οι κατασκευές και η καθημερινή επαφή με τη φύση, περισσότερη πληροφορία, μεγαλύτερη εξακτίνωση.

Ανοιχτό σχολείο

Οι γονείς είναι ευπρόσδεκτοι να επισκεφτούν το σχολείο, Το προσωπικό του σχολείου είναι διαθέσιμο μέσω τηλεφώνου, ενώ η καθημερινή ενημέρωση γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία ο κάθε γονιός έχει προσωπική πρόσβαση.

Γυμναστική

Πρόκειται για την πιο διασκεδαστική και πρωτότυπη μέθοδο εκμάθησης με πλούσιο και πολύχρωμο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ειδικά προσαρμοσμένο στα μέτρα των μικρών μας φίλων!

Κυρία πως μιλάνε οι μέλισσες;

Στο νηπιαγωγείο μπορούμε να αφιερώσουμε όσα λεπτά, ώρες, μέρες ή εβδομάδες χρειαστούν για να λύσουμε τις απορίες των παιδιών . Φροντίζουμε να διατηρούμε το ενδιαφέρον τους για γνώση και συμμετέχουμε στην αναζήτηση, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

Μαθήματα Αγγλικών

Το μάθημα των Αγγλικών γίνεται με βιωματικό τρόπο, ενώ παροτρύνουμε τα παιδιά να επικοινωνούν. Παίζουμε κινητικά παιχνίδια, ακούμε και μαθαίνουμε κατακτώντας το πρώτο μας λεξιλόγιο.

Εργαστήρια

Εργαστήρια Μαγειρικής, Κηπουρικής, STEM, Δανειστικής Βιβλιοθήκης, Messy play, Zωγραφικής.

Μουσική

Η μουσική έχει οδηγό την κίνηση, το τραγούδι και τα μικρά κρουστά όργανα (τύμπανο, μαράκες, ξυλάκια, ξυλόφωνα κ.α.). Τα παιδιά παίζουν ενώ δημιουργούν δικές τους μουσικές ή κινητικές συνθέσεις..

Εκτός σχολείου

Αρκετές φορές το μάθημα μεταφέρεται εκτός τάξης. Ξεκινώντας από τον υπέροχο καταπράσινο κήπο μας, τα μουσεία και τα θέατρα και τις λίμνες και τα ποτάμια της Αιτωλοακαρνανίας, ως το μπακάλη και το φούρνο της γειτονιάς, αποκτούμε γνώσεις και εμπειρίες.

Ψυχοκινητική

Η εισαγωγή της ψυχοκινητικής αποτελεί το πρώτο βήμα για την έμπρακτη αισθητική και κινητική αγωγή του παιδιού. Μέσω της μουσικής, και της κίνησης τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν συναισθήματα , θετικά ή αρνητικά και να γυμναστούν παράλληλα.

Ο κύκλος

Σε καθημερινή βάση το πρόγραμμα μας αποτελείται από σύντομα project, με απλή θεματολογία συμπεριλαμβάνοντας αφηγήσεις και αναγνώσεις παραμυθιών, σύντομες κουκλοθεατρικές παραστάσεις, μουσικές και κινητικές δραστηριότητες και άφθονο ελεύθερο παιχνίδι. Τα παιδιά μέσα από οργανωμένες και ελεύθερες δραστηριότητες επικοινωνούν μεταξύ τους , αποκτούν γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες με στόχο την κοινωνικοποίηση τους.