Προνηπιακό Τμήμα

Στο προ-νήπιο, τα παιδιά έχουν ξεκινήσει να κατακτούν τα πρώτα χαρακτηριστικά του μαθητή.  Σε ομάδες με μικρό αριθμό παιδιών το πρόγραμμά μας έχει στόχο την σύνδεση του παιχνιδιού με τη μάθηση μέσα από την διερεύνηση και τον πειραματισμό.

Μάθετε Περισσότερα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα μας βασίζεται στην ενίσχυση της ελεύθερης σκέψης, του σεβασμού, της ευγένειας και της κοινωνικοποίησης. Σιγά σιγά καλλιεργούμε τις δεξιότητες μας , ανακαλύπτουμε τη μοναδικότητά μας και χτίζουμε τις πρώτες βάσεις της κατανόησης των λεκτικών και των μαθηματικών εννοιών.

Ανοιχτό σχολείο

Οι γονείς είναι ευπρόσδεκτοι να επισκεφτούν το σχολείο, όποια στιγμή το επιθυμούν. Το προσωπικό του σχολείου είναι διαθέσιμο μέσω τηλεφώνου, ενώ η καθημερινή ενημέρωση γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία ο κάθε γονιός έχει προσωπική πρόσβαση.

Ο κύκλος

Σε καθημερινή βάση το πρόγραμμα μας αποτελείται από σύντομα project, με απλή θεματολογία συμπεριλαμβάνοντας αφηγήσεις και αναγνώσεις παραμυθιών, σύντομες κουκλοθεατρικές παραστάσεις, μουσικές και κινητικές δραστηριότητες και άφθονο ελεύθερο παιχνίδι. Τα παιδιά μέσα από οργανωμένες και ελεύθερες δραστηριότητες επικοινωνούν μεταξύ τους , αποκτούν γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες με στόχο την κοινωνικοποίηση τους.

Γυμναστική

Πρόκειται για την πιο διασκεδαστική και πρωτότυπη μέθοδο εκμάθησης με πλούσιο και πολύχρωμο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ειδικά προσαρμοσμένο στα μέτρα των μικρών μας φίλων!

Τα ξεχωριστά Project

Μέσω της μεθόδου project, τα προνήπια είναι ικανά να κάνουν έρευνα, να πειραματίζονται, να παίρνουν αποφάσεις, να τις υποστηρίζουν και να είναι υπεύθυνα. Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα σε κάθε βήμα της αναζήτησης για γνώση.

Μαθήματα Αγγλικών

Το μάθημα των Αγγλικών γίνεται με βιωματικό τρόπο, ενώ παροτρύνουμε τα παιδιά να επικοινωνούν. Παίζουμε κινητικά παιχνίδια , ακούμε και μαθαίνουμε κατακτώντας το πρώτο μας λεξιλόγιο.

Μουσική Αγωγή

Η μουσική στο προνήπιο έχει οδηγό την κίνηση, το τραγούδι και τα μικρά κρουστά όργανα (τύμπανο, μαράκες, ξυλάκια, ξυλόφωνα κ.α.).

Ψυχοκινητική

Η εισαγωγή της ψυχοκινητικής αποτελεί το πρώτο βήμα για την έμπρακτη αισθητική και κινητική αγωγή του παιδιού. Μέσω της μουσικής, και της κίνησης τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν συναισθήματα , θετικά ή αρνητικά και να γυμναστούν παράλληλα.

Εκτός σχολείου

Αρκετές φορές το μάθημα μεταφέρεται εκτός τάξης. Ξεκινώντας από τον υπέροχο καταπράσινο κήπο μας, τα μουσεία και τα θέατρα και τις λίμνες και τα ποτάμια της Αιτωλοακαρνανίας, ως το μπακάλη και το φούρνο της γειτονιάς, αποκτούμε γνώσεις και εμπειρίες.

Εργαστήρια

Εργαστήρια Μαγειρικής, Κηπουρικής, STEM, Δανειστικής Βιβλιοθήκης, Messy play, Zωγραφικής