Προ – Προνηπιακό Τμήμα

Στην ηλικία των 3 ετών τα παιδιά έχουν κατακτήσει μια πληθώρα από σωματικές και νοητικές ικανότητες. Είναι σε θέση να αναρωτιούνται, να εξερευνούν, να πειραματίζονται και να κατανοούν. Σε ομάδες με μικρό αριθμό παιδιών σεβόμαστε την προσωπικότητα τους ενώ παράλληλα κύριος στόχος μας είναι η αυτονομία τους, και η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους.

Μάθετε Περισσότερα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα μας βασίζεται στην ενίσχυση της ελεύθερης σκέψης, του σεβασμού, της ευγένειας και της κοινωνικοποίησης. Σιγά σιγά καλλιεργούμε τις δεξιότητές μας , ανακαλύπτουμε τη μοναδικότητά μας και χτίζουμε τις πρώτες βάσεις της κατανόησης των λεκτικών και των μαθηματικών εννοιών.

Ανοιχτό σχολείο

Οι γονείς είναι ευπρόσδεκτοι να επισκεφτούν το σχολείο, όποια στιγμή το επιθυμούν. Το προσωπικό του σχολείου είναι διαθέσιμο μέσω τηλεφώνου, ενώ η καθημερινή ενημέρωση γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία ο κάθε γονιός έχει προσωπική πρόσβαση.

Ο κύκλος

Σε καθημερινή βάση το πρόγραμμα μας αποτελείται από σύντομα project, με απλή θεματολογία συμπεριλαμβάνοντας αφηγήσεις και αναγνώσεις παραμυθιών, σύντομες κουκλοθεατρικές παραστάσεις, μουσικές και κινητικές δραστηριότητες και άφθονο ελεύθερο παιχνίδι. Τα παιδιά μέσα από οργανωμένες και ελεύθερες δραστηριότητες επικοινωνούν μεταξύ τους , αποκτούν γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες με στόχο την κοινωνικοποίηση τους.

Γυμναστική

Πρόκειται για την πιο διασκεδαστική και πρωτότυπη μέθοδο εκμάθησης με πλούσιο και πολύχρωμο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ειδικά προσαρμοσμένο στα μέτρα των μικρών μας φίλων!

Ψυχοκινητική

Η εισαγωγή της ψυχοκινητικής αποτελεί το πρώτο βήμα για την έμπρακτη αισθητική και κινητική αγωγή του παιδιού. Μέσω της μουσικής, και της κίνησης τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν συναισθήματα , θετικά ή αρνητικά και να γυμναστούν παράλληλα.

Μαθήματα Αγγλικών

Το μάθημα των Αγγλικών γίνεται με βιωματικό τρόπο. Διαβάζουμε παραμύθια τα δραματοποιούμε και μαθαίνουμε με παιγνιώδη, τρόπο, κατακτώντας τις πρώτες μας λέξεις.

Εργαστήρια

Εργαστήρια Μαγειρικής, Κηπουρικής, STEM, Δανειστικής Βιβλιοθήκης, Messy play, Zωγραφικής

Μουσική Αγωγή

Τα παιδιά ακούνε-πειραματίζονται και έτσι ανακαλύπτουν τους ήχους της μουσικής που είτε προέρχονται από το ίδιο τους το σώμα είτε από εξωτερικούς παράγοντες, όπως τα μουσικά όργανα ή ήχους από το περιβάλλον. Η εισαγωγή της μουσικής αγωγής στον παιδικό σταθμό, αποτελεί το πρώτο βήμα για την έμπρακτη αισθητική αγωγή του παιδιού. Μέσω της μουσικής, τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν συναισθήματα , θετικά ή αρνητικά.

Εκτός σχολείου

Αρκετές φορές το μάθημα μεταφέρεται εκτός τάξης. Ξεκινώντας από τον υπέροχο καταπράσινο κήπο μας, τα μουσεία και τα θέατρα και τις λίμνες και τα ποτάμια της Αιτωλοακαρνανίας, ως το μπακάλη και το φούρνο της γειτονιάς, αποκτούμε γνώσεις και εμπειρίες.